Supporterscollectief praat mee over nieuwe competitieopzet

Supporterscollectief Nederland praat mee over de woensdag gelanceerde plannen om te kijken naar een nieuwe opzet van de eredivisie, eerste divisie en KNVB-beker. Doel hiervan is om het niveau van het Nederlands voetbal op te krikken tot minimaal de achtste plaats op de Europese clubranglijst, onder andere door het creëren van meer onderlinge weerstand en voor spelers. Alle kenmerken van de competitie, zoals het kampioenschap, play-offs, promotie/degradatie en periodetitels worden onder de loep genomen. Daarbij is ook aandacht voor het behoud van de identiteit, aantrekkingskracht en herkenbaarheid van de competities.

De studie is een samenwerking tussen KNVB, ECV (eredivisie), CED (eerste divisie), CSR (spelersraad) en CBV (trainers). Hiernaast worden ook supporters en onder andere oud-spelers, journalisten en overheden uitgenodigd om een bijdrage te leveren. De zeskoppige werkgroep (bestaande uit Hans van Breukelen, Gijs de Jong, Jacco Swart, Marc Boele, Danny Hesp en Gerard Marsman) moet eind komend seizoen met een advies komen voor de algemene vergadering betaald voetbal in mei 2017. Eventuele aanpassingen kunnen dan vanaf 2018-2019 worden doorgevoerd.

Het Supporterscollectief wordt dit najaar betrokken bij de eerste rondetafelgesprekken over verbeterpunten in de Nederlandse competities. In het voorjaar volgt een nieuwe sessie op basis van de aangedragen voorstellen van de werkgroep. In aanloop hiernaar zullen wij uiteraard de mening peilen van de supporters om namens de Nederlandse voetbalsupporter een standpunt in te kunnen nemen. Hiervoor zullen we ook onze leden om hun mening vragen. Dit zal onder meer gebeuren op onze eerste ledenbijeenkomst op zondag 4 september.