Supporterscongres 2023

Zaterdag 9 september organiseert Supporterscollectief Nederland op de KNVB Campus in Zeist het jaarlijkse Supporterscongres. We starten om 14:00 uur en eindigen rond 17:00 uur. Toegang is gratis voor alle geïnteresseerden.

Meld je nu aan!

Programma

13:30 uur Inloop

14:00 uur Paneldiscussie Nederlands voetbalbeleid

15:30 uur Pauze

15:45 uur Uitkomsten enquête uitvakken

16:30 uur Afsluiting door Sjoerd Mossou

17:00 uur Borrel

Presentatie

De presentatie van het congres is in handen van supporter en sportjournalist Sjoerd Mossou! Hij zal de discussies leiden en de middag afsluiten met zijn bevindingen en visie op de besproken onderwerpen.

Paneldiscussie Nederlands voetbalbeleid

We starten de middag met een paneldiscussie over het Nederlandse voetbalbeleid. Na incidenten volgt al snel de roep om strengere straffen, maar is dat wel de oplossing? Onder leiding van Sjoerd Mossou gaan we de discussie aan met Marianne van Leeuwen (directeur KNVB), Paul Depla (burgemeester Breda en lid regiegroep voetbal en veiligheid), Wouter Gudde (directeur FC Groningen) en Matthijs Keuning (voorzitter Supporterscollectief Nederland). Onderwerpen die de revue passeren zijn onder meer collectieve straffen, de Engelse aanpak en de houdbaarheid en effectiviteit van de beruchte en unieke Nederlandse combiregelingen.

Uitkomsten enquête uitvakken

Na de pauze presenteert Danique Eijkenboom van Supporterscollectief Nederland de eerste uitkomsten van de enquête over uitwedstrijden die we sinds november 2022 hebben uitgezet via enquete.supcol.nl. Doel is om op basis van de uitkomsten ook daadwerkelijk verbeteringen te realiseren in het bezoeken van uitwedstrijden, of dat nu gaat om de vervoersregeling of over het zicht vanuit het uitvak.

Klik hier om je aan te melden op de pagina van het evenement