Supporterscollectief steunt campagne tegen discriminatie

Ook Supporterscollectief Nederland steunt de campagne tegen discriminatie die afgelopen woensdag werd gelanceerd in De Kuip, waar symbolisch een streep door discriminatie werd gezet. Het initiatief wordt gesteund door een breed scala aan partijen, van de KNVB en de clubs tot het ministerie van Sociale Zaken. Supporters mogen hierbij natuurlijk niet ontbreken. De snelle kijker was onze bijdrage in het campagnefilmpje samen met Footballculture ook al op gevallen.

De campagne – vooral gefocust op antiracisme – leidde onder supporters ook tot reacties over de behandeling van voetbalsupporters zelf. Want is een burgemeester die mensen op basis van clubvoorkeur of zelfs woonplaats de toegang weigert niet net zo goed aan het discrimineren?

Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat er nog genoeg te winnen is om het voetbal gastvrij en toegankelijk voor iedereen te maken. Ook als voetbalsupporter in algemene zin wordt je niet altijd en overal even normaal behandeld. We blijven ons uiteraard keihard voor verbetering inzetten, maar het één hoeft niet los te staan van het ander. Door ons als voetbalsupporters op een constructieve wijze te laten zien op diverse thema’s, hopen we op al die fronten successen te kunnen boeken.

Voetbal is van ons allemaal. Een normale behandeling voor iedereen in het voetbal is waar wij naar streven. Van jong tot oud, van fanatiek tot gematigd en ongeacht geaardheid of huidskleur. Samen zijn wij het voetbal.