Meld je aan voor het Supporterscongres 2018!

Na de succesvolle eerste editie van het Supporterscongres in 2017 organiseert Supporterscollectief Nederland op 25 maart weer een congres voor en door supporters. We zijn opnieuw te gast op de KNVB Campus in Zeist en toegang is wederom gratis en openbaar voor alle geïnteresseerden. Supportersverenigingen, SLO’s en diverse gesprekspartners van het collectief (o.a. KNVB en ministerie) ontvangen bij deze een persoonlijke uitnodiging. Andere geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via info@supporterscollectiefnederland.nl.

Hoofdonderwerp deze middag is het streven naar toegankelijk, gastvrij en veilig voetbal. De ambitie werd uitgesproken in 2016, het doel moet bereikt zijn in 2020. In 2018 is het dus een mooi moment voor een tussenbalans. Hoe ver zijn we, gaan we het halen? Wat gaat goed, wat gaat minder goed en hoe komt dat? We behandelen deze en andere vragen samen met de supporters in de zaal in een paneldiscussie met betrokkenen.

Het panel bestaat uit:
-Bertine Steenbergen, voorzitter regiegroep Voetbal en Veiligheid, tevens directeur Veiligheid en Bestuur bij het ministerie van Veiligheid en Justitie
-Henk Jan Meijer, burgemeester Zwolle en tevens hoofd van het Auditteam Voetbal en Veiligheid
-Raymond Alfons, SLO van Heracles
-Sylvia te Wierik, sectorhoofd politie Noord Nederland
-Jan de Jong, algemeen directeur Feyenoord

Verder praten we deze middag met competitieplanner Timo Reessink van de KNVB en Eredivisie CV-directeur Jacco Swart over de totstandkoming van de competitieprogramma’s, spreekt clubdirecteur Wilco van Schaik (NEC, ex-FC Utrecht) over samenwerking tussen clubs en supporters en komt NAC terug op het maatschappelijk project dat ze vorig jaar naar aanleiding van het congres zijn gestart.

Het programma luidt dan als volgt (onder voorbehoud):
13:00 uur inloop
13:30 uur opening en paneldiscussie
15:00 uur pauze
15:30 uur tweede blok met Timo Reessink, Wilco van Schaik en NAC
17:00 uur borrel

Volg voor updates en meer informatie over het congres de komende weken onze kanalen op Facebook en Twitter. Zie www.facebook.com/supporterscollectiefnederland en www.twitter.com/supportersnl.