KNVB en Supporterscollectief versterken samenwerking

Voetbalbond KNVB en het Supporterscollectief Nederland hebben een ‘memorandum van overeenstemming’ ondertekend. Hoewel er al sprake was van een samenwerking, is het nu voor het eerst dat ook een dergelijk document is ondertekend. Het heeft als doel om de samenwerking verder te versterken en te waarborgen.

Marianne van Leeuwen, directeur betaald voetbal KNVB: “Betaald voetbal speel je voor het publiek en uit- en thuissupporters bepalen de sfeer in de stadions waar vele anderen graag op afkomen. Hun belangen zijn daarom een belangrijk onderdeel binnen de besluitvorming van de KNVB. We zijn dus heel blij met deze nieuwe stap in onze samenwerking.”

Matthijs Keuning, voorzitter Supporterscollectief Nederland: “Het is een goede zaak dat supporters structureel gesprekspartner zijn binnen het betaald voetbal. Uiteindelijk hebben we allemaal een gezamenlijk belang: we willen dat zoveel mogelijk mensen op een prettige manier naar het stadion kunnen gaan. Samen met de KNVB zullen we ons daar de komende tijd voor in blijven zetten.”

In het ‘memorandum van overeenstemming’ staat onder meer dat beide partijen op regelmatige basis overleggen over zaken met betrekking tot landelijk supportersbeleid. Uitgangspunten voor de competities zijn solidariteit en integriteit. Iedereen moet zich welkom en veilig voelen in het betaald voetbal. Zowel de KNVB als het Supporterscollectief Nederland spelen een rol bij het integrale programma ‘Gastvrij en Veilig Voetbal’.